Latest Posts

Andrei Pavel la TTT19

Al doilea cel mai bun tenismen roman, după Ilie Nastase, Andrei Pavel ne-a onorat cu prezenta la #TudorTennisTrophy.
In anul 2004 a ocupat locul 13 in clasamentul ATP. Prietenos cum îl știm Andrei a schimbat câteva mingi cu un amator de tenis, a socializat și s-a fotografiat cu Facebook-iștii.

Paul Tudor

Opening of TTT19

Edition 19. We did the official draw on Wednesday, August 9th on the Terasa Superba together with Zepter International Romania, TTT players, guests and partners. It was a lovely evening which went like this:

Father and I both had intro speeches about TTT and edition 19, what will happen this year and more specifically at the opening event: the draw itself and the live cooking show.

The draw itself happened pretty quickly. Click here for more info regarding the matches.

Zepter is one of the main sponsors of the event, and after thew draw, the players were invited to a Live Cooking workshop held by Chef Aida Parascan. The competitors divided into 4 teams and learned how to prepare the most delicious and healthy burgers with Zepter products and competed in the “plating” arrangement. At the end, the winners were awarded, and everyone present was invited to a healthy dinner prepared by Chef Aida.

Thank you Zepter International Romania for your involvement at TTT and for making the draw a very interesting and fun evening. Thank you Radu Fugarescu for the photos! 🙂

#zepter #zepterromania #livegood #livebetter #livelonger#theartofhealthyliving

Raluca and Alexandra of A List Magazine at TTT19

If it’s Monday, we’re live with Raluca and Alexandra on A List Magazine: In the Sport Light. These two sport-aholics paid us a visit to find out more about TTT and our cause, and to get a brief tennis lesson from Andi Gingirov, one of the TTT players.

Check it out! We had fun (yet again!).

Thanks for the visit, girls!

Zepter susține elita pasionaților de tenis, cu Tudor Tennis Trophy

La fiecare mijloc de august, Tudor Tennis Trophy aduce împreună, de 19 ani încoace, amatori pasionați care iubesc tenisul și sportivitatea. Anul acesta, Zepter România este partener oficial, așa că am stat de vorbă cu Maria Tudor, fiica fondatorului Tudor Tennis Trophy și omul-cheie al turneului, despre sport, pasiune și stil de viață sănătos.

Povestea Tudor Tennis Trophy – turneul de amatori care are loc în fiecare an, în jurul datei de 15 august – a debutat la Buftea, în 1999, din pasiune. ”Pasiune”: cu siguranță unul dintre cele mai vehiculate, ba chiar abuzate concepte din ultimii ani. E convenabil pentru că se lipește ușor de orice, de la teorii de productivitate până la speech-uri motivaționale. Rareori însă este pasiunea un concept atât de nepretențios și de organic precum în povestea turneului de tenis început în 1999 de către o familie care iubește tenisul și reuniunile cu prietenii.

Pasiunea din povestea Tudor Tennis Trophy nu e declarativă și incandescentă, e mai curând produsul unor întâmplări fericite, stârnite de oameni care trăiesc tihnit o viață simplă, confortabilă și plină de bucurii. Au propria grădină de legume, se trezesc în fiecare dimineață cu imaginea lacului Buftea, iar oamenii pe care îi atrag în jurul turneului lor sunt la fel ca ei: între 20 de ani și 60 plus, toți iubitori de tenis, dar și iubitori de viață bună pur și simplu. Turneul a prins viață tocmai pentru că oamenii veneau cu bucurie să socializeze și să se distreze. Fără nimic pompos, doar cu entuziasmul onest al cultivării unei mici plăceri personale.

Tudor Tennis Trophy e o comunitate de oameni care se simt ca acasă pentru că atmosfera turneului este una de „eveniment organizat acasă la cineva”. ”Avem un mic staff special pentru turneu ca să care lucruri de colo-colo și să ne ajute cu logistica, dar în rest mama face sendvișuri și pizza, tata se ocupă și el de ale lui de organizarea curții”, explică Maria Tudor, fiica organizatorilor și, de ani buni, omul de bază al evenimentului.

Vâzându-i pe ei că se implică în fiecare detaliu, toți oamenii prezenți la turneu le urmează exemplul și chiar ajunge să pară totul o reuniune între prieteni, pentru că fiecare face câte ceva. Te simți musafir în casa cuiva, nu doar participant la un turneu, fiindcă în definitiv la ce alt turneu de tenis poți să pui o întrebare și să ți se răspundă: „Da, vezi că e mama în bucătărie, cere-i ei direct!”?

Sunt 3-4 cupluri care s-au cunoscut la turneu și s-au căsătorit, oameni care au devenit prieteni buni, oameni care își organizează concediile și programul dintr-un an în jurul turneului, tocmai pentru că nu concep să mai lipsească. Networking-ul este un alt concept despre care citim multe teorii adormitoare, dar care aici vine nespus de firesc. Oameni cu preocupări similare vin laolaltă uniți de o pasiune și ajung să fie prieteni, să facă afaceri împreună sau să descopere domenii noi de activitate. Simplu, fără nimic forțat.

Tocmai pentru că e o atmosferă de dulce familiaritate, accesul la Tudor Tennis Trophy se face pe bază de recomandare: cineva știe pe altcineva care e interesat și care ar vrea să vină și tot așa, din vorbă-n vorbă. Nu și-au dorit să-l crească într-un turneu la care faci „sign up”, la care plătești doar o contribuție ca să te înscrii, pentru că s-ar fi pierdut tot farmecul și pentru că există un singur teren de tenis, ceea ce oricum restricționează din start numărul maxim de participanți.

Jucătorii noi sunt fascinați de fenomen și ajung să trimită după eveniment emailuri care o impresionează profund pe Maria. Nu există satisfacție mai mare decât atunci când cineva pasionat de tenis îți spune: ”Merg lunar la turnee de tenis pentru amatori, dar ca aici… nu e nicăieri altundeva”. Ba chiar mai mulți i-au spus că așteaptă turneul cu aceeași nerăbdare cu care așteaotă Crăciunul sau Anul Nou. E ceva care implică socializare, divertisment, plăcerea de a face o activitate pe care o iubești. Un bubbletot mai rar în lumea în care trăim.

Povestea unui teren 

Turneul Tudor Tennis Trophy a început în 1999, când Maria avea 13 ani. Casa cu deschidere la lac din Buftea a fost făcută însă câțiva ani mai târziu. Proiectul arhitectural era îndrăzneț, iar părinții Mariei au așteptat trei ani înainte să se apuce efectiv de el.  I se spune „casa vapor”, pentru că are un design mai neconvențional pentru locul în care se află, dar simplu și de bun-gust, cu deschidere amplă la lac și spații largi și luminoase.

Pe terenul respectiv a fost mulți ani o cabană minusculă, cu un pod, unde – copil fiind – Maria mergea ca și cum ar fi fost în tabără, pentru că părinții ei își invitau acolo prietenii. Când au construit terenul de tenis, tatăl Mariei a avut ideea ingenioasă de a face un mic turneu, în joacă, în onoarea inaugurării terenului, chemând câțiva dintre acei prieteni. Se întâmpla în 1999 și, pentru că și Maria și mama ei sunt Marii amândouă, au decis ca prima ediție să fie pe 15 august, de Sfântă Mărie.

Pe locul terenului de tenis, în proiectul inițial de construcție, se afla o zonă de grajduri de cai. Familia Tudor avea de recuperat în acea perioadă o creanță de la un partener de afaceri și se afla pe o listă credală foarte lungă, genul acela de listă unde știi că sigur nu mai recuperezi niciun ban. Pentru a nu fi paguba completă, aveau de ales între a lua câteva tractoare sau… trei cai.

Articolul intreg aici

TTT is ready to bring some extremely serious fun at the 19th edition!

It is in this spirit, and with the constant aim of giving priority to safety, comfort and affordability, Luxury Water Toys has developed a range of products and services for the world of luxury water sports. Fans of unprecedented thrills and spearhead innovation will not be disappointed, as they will rid themselves of logistical considerations and rapidly enjoy the tremendous excitement offered by water sports in total safety.

A constant presence in Monaco, St Tropez and St Barth, the water toys are on their way join us near the tennis court at the 19th edition of Tudor Tennis Trophy.

Luxury Water Toys comes to TTT19 with JetSurf and Go Cycle. We invite our guests to come try them out. LWT and TTT are partners in the fundraiser for tennis talents. 

About Jet Surf

AN INNOVATIVE PRODUCT IN THE SPHERE OF NAUTICAL AND MECHANICAL SPORTS, THE JETSURF PROMISES UNPRECEDENTED SENSATIONS FOR FANS OF MECHANICAL FLAIR AND SKIMMING OVER THE WAVES!

Somewhere between a jet ski, snowboard, wakeboard and a bike, this spectacular hybrid is an ultralight motorised surfboard 1.80 m long, weighting 12.5 kg, designed and developed by a team of automotive engineers from the field of Formula 1.

 

Entirely made of carbon fiber, the JetSurf is fitted with a 2-stroke engine (86 or 100 cc, capable of attaining 55 km/h), 100 % environmentally friendly. The board is piloted from an upright position, with your feet in foot-straps and a hand-held power control with a cut-off function in case you fall. It can be used by anyone over 7 years old with a coach, 16 years old without.

About Gocylce

They say you can’t re-invent the wheel or improve the design of the bicycle. Gocycle did both. Gocycle is an automotive joy live with ergonomics, elegant, lightweight, ingenious and fun. A talking point wherever it goes.

Please contact us for inquiries at hello@m16.ro

 

Other LWTs

 

WTA: Begu thrills home crowd with Bucharest crown

Hometown favorite Irina-Camelia Begu captured her fourth career WTA title – and first on clay – at the BRD Bucharest Open, dispatching an in-form Julia Goerges in straight sets.
BUCHAREST, Romania – Irina-Camelia Begu ended the BRD Bucharest Open with a bang, capturing her home title with 6-3, 7-5 win over Julia Goerges.

The Romanian took control from the start of the match, and navigated through a tricky second set to seal the victory in one hour and 37 minutes on court.

Begu has long been a dangerous player on clay, reaching the quarterfinals of last year’s Mutua Madrid Open and following that up with runs to the semis at the Internazionali BNL d’Italia and the second week of Roland Garros. But the Romanian had won her first three titles on hardcourts, most recently at the 2016 Brasil Tennis Cup in Florianopolis.

Later in the day, Begu and compatriot Raluca Olaru also raised the doubles trophy, defeating Elise Mertens and Demi Schuurs in the final, 6-3, 6-3.

“It is amazing. I never thought that I could win two trophies in one week, especially in Romania, in Bucharest, my hometown,” Begu said. “It’s unbelievable. I am a little bit tired after so many hours spent on court. It’s tough. It was really hot this week here so, yes, I am tired, but happy in the same time. It was an amazing week for me.”

Read the full article here.

Zepter meets TTT19

At TTT19 we are introducing a new partner but an old friend: Zepter.

Zepter and Tudor Tennis Trophy have in common the love for health and beauty as well as tradition and respect. On this note we invited the Zepter representatives over so we get to know each other better and for them to get a soft feel of what happens at TTT.  We had a very enjoyable afternoon on the tennis court with mr. Radomir Stojanoviç, Zepter international marketing and sales director, ms. Ramona Oprea, General Manager of Zepter Romania, the winner of editions 17 and 18, mr. Cosmin Cimpoeru and our host mr. Paul Tudor & the TTT founder.

Read More

TTT meeting

TTT19 hosted a partners meeting, an occasion to see and feel what Tudor Tennis Trophy is all about.

12 of us – admin team, partners and players – met on the tennis court in a social set-up all ready to discuss details and about everyone’s implication at TTT edition 19.

Follow our Instagram account to stay up to date with all the info about TTT19, which we’re hoping to be the coolest edition yet.

The partners, players and admins at the meeting in photos below.

 

The 18 Tudor Tennis Trophies Champions

In 1999 it was just a game; friends and business partners on court showing they best they got. 18 years later TTT became the cool social tennis event hosting singles and doubles, supporting talents and showing off the partners.

In 18 years we had over 60 players come through our gates. To be mentioned:

  • Mr. Iulian Manta attended over 16 editions and won 2 trophies
  • Mr. Dan Gruia attended 9 editions
  • Mr. Marcel Chifa attended 7 editions and won 2 trophies

The Champions’ list here.